• الشروط والقوانين  |   سياسة الخصوصية  |   مساعدة
  • طريقة عمل الكشرى المصرى

    المصريه

    قلم ذهبي
    التسجيل
    8 يونيو 2005
    المشاركات
    5,733
    الإعجابات
    0
    بسم الله الرحمن الرحيم

    المقادير

    2 كوب أرز أبيض مغسول
    1 كوب عدس أسمر مغسول
    نصف كوب مكرونة شعرية
    نصف كيلو مكرونة مسلوقة
    3 بصلة كبيرة (تقطع قطع صغيرة)
    حمص مسلوق ( يتم اضافته حسب الرغبة)

    لعمل الصلصة :
    2كوب عصير طماطم
    ملعقة كبيرة صلصة معلبات
    2فص ثوم مفروم
    ربع فنجان خل أبيض
    كمون , ملح

    الطريقة
    - يسلق العدس الاسمر جيدا فى الماء وكمون وملح ويترك جانبا
    -نضع على النار فليل من الزيت ونحمر فيه المكرونة الشعرية حتى يحمر لونها ثم نضيف الارز الابيض ونقلب ونضيف الملح
    -نضيف الماء حتى يغطى الارز والشعرية ونزيد بارتفاع 1سم تقريبا
    -يغطى ويترك على نار هادئة حتى يتم النضج
    - نضيف اليه (بعد النضج ) العدس المسلوق المصفى ونقلب برفق شديد حتى تختلط جميع المكونات ويترك على نار هادئه لمدة 5 دقائق
    - نحمر البصل فى الزيت حتى يصبح لونها غامق ونرفعه على ورق مطبخ وذلك لاضافته على وجه الطبق

    تجهيز الصلصة :
    نضع قليل من الزيت فى طنجرة ثم نضيف عصير الطماطم وبعد أن تقترب من الاستواء نضيف الصلصة المعلبة والثوم والكمون والملح ونتركها لمدة 5 دقائق

    طريقة التقديم
    يغرف العدس والارز ونضع فوقه قليل من المكرونة المسلوقة الساخنة وفوقها الصلصة ثم نضيف البصل المحمر والحمص المسلوق

    و بالهنا والشفا
    ملحوظة : لا تستخدم السمن ولكن الزيت فقط
     

    وفاء الهاشمي

    مشرف سابق
    التسجيل
    24 ديسمبر 2001
    المشاركات
    8,130
    الإعجابات
    2
    أختي العزيزة المصرية

    شكرآ لكي على هذا الكشري
    وأنا لآ اعمل لها مكرونة شعيرية
    بل مكرونه مشكله صغيرة .. وهم
    شئ التقليه بالثوم والصلصة بالخل
    والخامط والبصل المحمر .ز هذة أطيب
    اكله عندي ..

    وباذن الله سوف أشارك بكتابة طريقتي
    بعمل الكشري المصري ..


    مع خالص الشكر والتقدير
     

    وفاء الهاشمي

    مشرف سابق
    التسجيل
    24 ديسمبر 2001
    المشاركات
    8,130
    الإعجابات
    2
    الكشري المصري

    المقادير:

    1 كوب عدس اسمر
    -1كوب أرز مصرى
    -4بصلات مقطعة حلقات-
    3حبات طماطم
    ملعقة صلصة
    -معكرونة مسلوقة
    -ثوم
    -ثلث فنجان خل أبيض
    -فلفل حار أو رومى
    -حمص مسلوق


    الطريقة:

    طريقة الكشرى :
    1-يسلق العدس نصف سليق
    2-يحمر البصل فى الزيت حتى يصبح لونه بنيا ثم ينشل
    3-يوضع الارز المغسول على الزيت و معه العدس و يقلبان ويوضع عليهم
    الملح و يغطى بالماء و يترك لينضج
    4-تشوح المعكرونة فى قليل من الزيت مع الملح و الفلفل الاسود و
    ذلك قبل التقديم مباشرة

    طريقة الصلصة:
    1-يدق 4 فصوص من الثوم مع الفلفل و
    يحمر فى قليل من الزيت
    2-تبشر الطماطم بمبشرة البصل و توضع على الثوم مع ملعقة الصلصة
    3-يوضع عليهم الخل و الملح و الفلفل و يترك على نار هادئة ختى
    تتسبك

    طريقة الدقة :
    1-يدق حوالى 4فصوص من الثوم
    2-عصير ليمونتين
    3-خل - ملح - كمون - فلفل أسود
    4-توضع جميع المقادير على بعضها و تخلط جيدا
    عند الغرف نضع اولا الارز و العدس ثم يوضع عليه المعكرونة ثم
    الحمص ثم الصلصة ثم البصل على الوجه و الدقة حسب الطلب
     

    المصريه

    قلم ذهبي
    التسجيل
    8 يونيو 2005
    المشاركات
    5,733
    الإعجابات
    0
    أشكرك أختى وفاء على طريقتك وان شاء الله أجربها

    تقبلى خالص تحياتى
     

    الرهينه

    قلم ذهبي
    التسجيل
    30 ديسمبر 2004
    المشاركات
    8,296
    الإعجابات
    11
    الكاتب : وفاء بنت هاشم
    أختي العزيزة المصرية

    شكرآ لكي على هذا الكشري
    وأنا لآ اعمل لها مكرونة شعيرية
    بل مكرونه مشكله صغيرة .. وهم
    شئ التقليه بالثوم والصلصة بالخل
    والخامط والبصل المحمر .ز هذة أطيب
    اكله عندي ..

    وباذن الله سوف أشارك بكتابة طريقتي
    بعمل الكشري المصري ..


    مع خالص الشكر والتقدير

    يالهووووووووووووووووووووووووووووي


    احسن اكله عندك الكشري المصري


    يالهوووووووووووووووووووووووووووي

    انا قدنا طافح كشري وكل الكشري سواء والله

    مكنونا كشري وممبار ومش عارف ايه وكوارع وخبر فاضي
    لمن جينا مصر ولا عجبني شيء من هذه الطبخات

    ..........

    المقصقص والشاهي الاحمر اهون بكثير
     

    المصريه

    قلم ذهبي
    التسجيل
    8 يونيو 2005
    المشاركات
    5,733
    الإعجابات
    0
    الكاتب : تليم الحب

    يالهووووووووووووووووووووووووووووي

    [grade="00008B FF6347 008000 4B0082"]يا لهوك ليه ههههههههههه[/grade]

    احسن اكله عندك الكشري المصري

    [grade="00008B FF6347 008000 4B0082"] الناس أذواق يا أخى [/grade]

    يالهوووووووووووووووووووووووووووي

    [grade="00008B FF6347 008000 4B0082"]تانى يا لهوك طيب خخخخخخخخخخخ[/grade]

    انا قدنا طافح كشري وكل الكشري سواء والله

    [grade="00008B FF6347 008000 4B0082"]لا مش كل الكشرى زى بعضه[/grade]

    مكنونا كشري وممبار ومش عارف ايه وكوارع وخبر فاضي
    لمن جينا مصر ولا عجبني شيء من هذه الطبخات

    [grade="00008B FF6347 008000 4B0082"]مش ضروى ان الاكل المصرى يعجبك خليك فى اليمنى [/grade]:)
    ..........

    المقصقص والشاهي الاحمر اهون بكثير
    [grade="00008B FF6347 008000 4B0082"]بالهنا والشفا[/grade]
     

    الرهينه

    قلم ذهبي
    التسجيل
    30 ديسمبر 2004
    المشاركات
    8,296
    الإعجابات
    11
    الكاتب : المصريه
    [grade="00008B FF6347 008000 4B0082"]بالهنا والشفا[/grade]


    يالهووووووووووووووووي

    اردح ايه رأيك

    بجد والله
    الكشري ماباكلوش الا وقت الزنقات فقط لاغير
    يعني لمدة شهر كل 3 شهور

    ايه رأيك

    مش باكله اكثر من المصريين

    وده سبب المشكله العويصه
    ان الكشري بيفكرني بأيام الطفر والافلاس

    وليس تقليلا من الاكل المصري ........الا مانشوفوش الا في المسلسلات


    خخخخخخخخخخ

    تحياتي
     

    المصريه

    قلم ذهبي
    التسجيل
    8 يونيو 2005
    المشاركات
    5,733
    الإعجابات
    0
    الكاتب : *B_S_M *


    يالهووووووووووووووووي

    اردح ايه رأيك

    بجد والله
    الكشري ماباكلوش الا وقت الزنقات فقط لاغير
    يعني لمدة شهر كل 3 شهور

    ايه رأيك

    مش باكله اكثر من المصريين

    وده سبب المشكله العويصه
    ان الكشري بيفكرني بأيام الطفر والافلاس

    وليس تقليلا من الاكل المصري ........الا مانشوفوش الا في المسلسلات


    خخخخخخخخخخ

    تحياتي
    أخى الكريم أفهم انه ليس تقليلا من الاكل المصرى:)

    أعانك الله على الكشرى وأعوانه:D

    لك كل التحية