طريقة عمل الكشري

الكاتب : غربـ الروح ـة   المشاهدات : 834   الردود : 1    ‏2005-03-22
      مشاركة رقم : 1    ‏2005-03-22
  1. غربـ الروح ـة

    غربـ الروح ـة قلم فضي

    التسجيل :
    ‏2005-03-02
    المشاركات:
    4,281
    الإعجاب :
    0
    المقادير:


    2 كوب ارز مسلوق
    1 كوب عدس أخضر
    2 كوب عصير طماطم
    5 فصوص توم مطحونه
    4 بصلات مقطعه
    كمون
    ملح
    نصف فنجان خل
    2 كوب مكرونة صغيرة الحجم مسلوقه
    زيت



    الطريقة:


    1-نضع الزيت على النار ثم نضيف البصل لغاية ما يحمر " بالعاميه يعني نحمـر البصل""نشيل البصل ونحطة على ورق ونخلي شوية فى الجدر
    2-نضع ماء فى الجدر مع البصل الى تركناه مع معلقة كمون
    اول ما الماء يغلى نضع العدس الاخضر معاه
    3-عند تمام النضج نضيف الارز المسلوق مع الملح فوق العدس
    4- ونضيف عليه المكرونه ويقدم في طبق
    5-ويزين ببصل محمر



    عمل الصلصه:


    ضعى قليل من الزيت فى وعاء على النار
    ثم ضعى الثوم وعند تمام التحمير ضعى قليل من الخل الابيض
    ثم ضعى عصير الطماطم الى الثوم والخل واتركيه يغلى لمدة 15 دقيقة(يمكن اضافة شطة او داقوس )
    ثم نضعه مع الارز والمكرونه

    ونقدم الكشرى مع سلطة خضراء


    و بالعافيــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــه
     
  2.   مشاركة رقم : 2    ‏2005-03-22
  3. وفاء الهاشمي

    وفاء الهاشمي مشرف سابق

    التسجيل :
    ‏2001-12-24
    المشاركات:
    8,130
    الإعجاب :
    0
    بارك الله فيك اختي كليوبترا

    ومن المستحسن عمل الصوص لوحده
    وهو عبارة عن بصل وحار الأخضر وثـــوم
    ويصاف له الطماطم المقطعة ومعجون
    الطماطم والحار الأحمر حسب الرغبــة

    ثم نعمل خل وليمون حامظ وثوم وملح
    وفلفل اسود بإضافة الماء ويصب بقارورة
    ويرج أثناء الإستعمال وممكن أن يبقــى
    في ثلاجة فترة طويلة .

    طريقة التقديم :
    يسكب الرز والعدس ونصيف إليه المكرونة
    وهى نوع خاص تكون صغيرة صح كلامــك
    ثم نرش الصوص الأحمر وخلطــــــة الخل
    بالثوم ولاداعـــي لغلي الخل والثوم بالنار
    وفي الأخير نرش البصل المحمــــر وكـل
    مانحتاج نرش من الصوص والخل بالثوم .

    وبالف صحة وهناء
     

مشاركة هذه الصفحة