الكبدة الاسكندراني

الكاتب : وفاء الهاشمي   المشاهدات : 543   الردود : 7    ‏2005-01-25
      مشاركة رقم : 1    ‏2005-01-25
  1. وفاء الهاشمي

    وفاء الهاشمي مشرف سابق

    التسجيل :
    ‏2001-12-24
    المشاركات:
    8,130
    الإعجاب :
    0
    السلام عليكم

    أكلة مصرية نسبة إلى الاسكندرية


    المقادير :

    2 كيلو كبدة (طبعاً الكميات ترجع لكل واحد)
    3 بصلات وسط
    3 حبات فلفل رومي (بارد)
    2 حبة طماطم
    ملح وفلفل أسود وبهارات
    فصين ثوم مدقوقين
    ملعقتين كبار صلصة طماطم
    1\2 ملعقة خل
    زيت ذرة


    الطريقة :

    * تقطع الكبدة مكعبات صغيرة. .

    * يقطع البصل كالآتي: كل بصلة تقطع أربع أرباع وبعدين تقطعيها شرايح رقيقة نوعاً ما.
    الفلفل أيضاً يقطع نصفين وبعدين شرايح رقيقة.

    * الطماطم أيضاً نقطعها أربع أرباع وتقطع شرايح رقيقة.
    .
    * نجيب الطاسة التيفال ونضع فيها الزيت لكن مش كتير ممكن ملعقة طعام أو اتنين.

    * نضع البصل ونقلب حتى يذبل ولكن لا يصفر ثم نضيف الفلفل ونقلب حتى يذبل الفلفل كمان
    ثم نضيف الطماطم مع التقليب حتى تختلط بالباقي.

    * ثم نضيف الكبدة ونقلب ونتبلها بالتوابل المذكورة.

    * أما الخل والصلصة والثوم المدقوق نخلطهم مع ذرة سكر ونقلبهم كويس لحد ميبقى عامل
    زي الكاتشب و نضيفهم إلى الكبدة بعد نضجها ولو محتاجة نقطة ميه ممكن نضيف شوية
    لكن الأفضل نسويها على نار هادية تقوم الكبدة تنزل المية اللي فيها ولا نحتاج مية من برة
    وتقلب ثم تطفأ النار.

    *تؤكل مع الخبز وسلطة الطحينة (الهردة) والسلطة الخضراء




    وبالهناء والشفاء.
     
  2.   مشاركة رقم : 2    ‏2005-01-25
  3. الصامتamer

    الصامتamer قلم فضي

    التسجيل :
    ‏2004-11-15
    المشاركات:
    4,191
    الإعجاب :
    0
    تمام بس وين الطبخه انا دخلت اضن انها جاهزه
    انا لله وانا اليه راجعون

    ويخلطوها على طحينيه كمان يا ساتر ما بفطر اليوم

    لعلمك واحد صاحبي قالي انهم هناك يخلطو الطحينيه مع الرز والفته واللحم المفروم والخضر ىويسموها فته
     
  4.   مشاركة رقم : 3    ‏2005-01-25
  5. وفاء الهاشمي

    وفاء الهاشمي مشرف سابق

    التسجيل :
    ‏2001-12-24
    المشاركات:
    8,130
    الإعجاب :
    0
    الفتة المصرية خبز مع الرز
    وانا لااحبها ولكن يوجد فتة
    بطريقة متنوعة من سوريا ولبنان
    وفلسطين اطلب وانا ساشرحها لك
    وشكرا على مرورك اخي الكريم
     
  6.   مشاركة رقم : 4    ‏2005-01-26
  7. فتاه يافعيه

    فتاه يافعيه عضو

    التسجيل :
    ‏2005-01-12
    المشاركات:
    69
    الإعجاب :
    0
    ماشاء الله عليك يا وفاء بنت هاشم
    الله يجزيك الخير
     
  8.   مشاركة رقم : 5    ‏2005-01-28
  9. ظبي اليمن

    ظبي اليمن قلم ذهبي

    التسجيل :
    ‏2003-12-26
    المشاركات:
    9,210
    الإعجاب :
    0
    بصراحة يا اختي وفاء يابخت زوجك بك اذا انتي مزوجه
    واذا بعدك عازبة ياحظ اللي بيتزوجك لانك تعتبري ربة بيت ممتاز ومن الطراز الاول


    مافي طبخة الا وتعرفيها


    يا خوفي يكون معاكي كتاب ابله نزيرة اللي كان مع شرين زوجة سمير غانم في مسرحية المتزوجون

    هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه

    ظبي اليمن
     
  10.   مشاركة رقم : 6    ‏2005-01-31
  11. وفاء الهاشمي

    وفاء الهاشمي مشرف سابق

    التسجيل :
    ‏2001-12-24
    المشاركات:
    8,130
    الإعجاب :
    0
    [frame="6 80"]أختي العزيزة فتاه يافعيه
    شكرآ على مرورك ومنتظرين بنت يافع
    وكلاتها الذيذة

    تحياتي
    [/frame]
     
  12.   مشاركة رقم : 7    ‏2005-01-31
  13. وفاء الهاشمي

    وفاء الهاشمي مشرف سابق

    التسجيل :
    ‏2001-12-24
    المشاركات:
    8,130
    الإعجاب :
    0
    أخي الكريم ظبي اليمن

    وانـت الصادق عنـــدي كتب
    وافلام فيديو سي دي خاص
    بالطبخ وكل يوم نتعلم الجديد
    وربنا يرزقـــك ببنت الحـــلال
    وتكون شاطرة فــي المطبخ


    تحية
     
  14.   مشاركة رقم : 8    ‏2005-01-31
  15. وفاء الهاشمي

    وفاء الهاشمي مشرف سابق

    التسجيل :
    ‏2001-12-24
    المشاركات:
    8,130
    الإعجاب :
    0
    أخي الكريم ظبي اليمن

    وانـت الصادق عنـــدي كتب
    وافلام فيديو وسي دي خاص
    بالطبخ وكل يوم نتعلم الجديد
    وربنا يرزقـــك ببنت الحـــلال
    وتكون شاطرة فــي المطبخ


    تحية
     

مشاركة هذه الصفحة