رجااااااااء اعطائي الوصفة ..؟

الكاتب : CoFFeeDaY   المشاهدات : 1,544   الردود : 13    ‏2003-06-14
      مشاركة رقم : 1    ‏2003-06-14
  1. CoFFeeDaY

    CoFFeeDaY عضو

    التسجيل :
    ‏2003-05-30
    المشاركات:
    43
    الإعجاب :
    0
    ســـــلام عليكم ..

    رجاء خاص منكم اريد وصفه مسالـــه دوســـا ..

    الوجبه طبعأ هندية الاصل ..

    ولكم الشكر ..

    لول
     
  2.   مشاركة رقم : 2    ‏2003-06-14
  3. وفاء الهاشمي

    وفاء الهاشمي مشرف سابق

    التسجيل :
    ‏2001-12-24
    المشاركات:
    8,130
    الإعجاب :
    0
    للآسف لا نعرف نطبخ هندي
     
  4.   مشاركة رقم : 3    ‏2003-06-16
  5. CoFFeeDaY

    CoFFeeDaY عضو

    التسجيل :
    ‏2003-05-30
    المشاركات:
    43
    الإعجاب :
    0
    سـلام ...

    والــــــــــــــــــــحـــــــــــــــــــل ....؟
     
  6.   مشاركة رقم : 4    ‏2003-06-17
  7. وفاء الهاشمي

    وفاء الهاشمي مشرف سابق

    التسجيل :
    ‏2001-12-24
    المشاركات:
    8,130
    الإعجاب :
    0
    سوف أبحث عنها وأضيفها
    الى المطبخ بأذن الله ولكــن
    الصبر منك والوفاء منا .

    سيكون هناك حل بأذن الله
     
  8.   مشاركة رقم : 5    ‏2003-06-17
  9. لمياء

    لمياء مشرفة سابقة مشرف سابق

    التسجيل :
    ‏2002-10-08
    المشاركات:
    2,738
    الإعجاب :
    0
    السلام عليكم ورحمة الله

    هذه طبخة الماسالا ولكن ليست دوسا ...

    يعني تصبيرة بس حتى ننلقى الدوسا :)



    دجاجة او لح او خضروات ( حسب الرغبة )
    قطعة ماجي
    ملعقة زيت
    بصل مقطع حلقات
    طماطم مبشورة او مقطعة ناعم

    الطريقة :
    قطعي الدجاج او اللحم او الخضروات
    اقلي البصل في الزيت
    اضيفي الدجاج او اللحم او الخضروات والبهارات
    واتركيه يطبخ حتى يقرب من النضج اضيفي الطماطم وكمية من الماء حتى يصبح صلصة غليضة
    يضاف البقدونس

    ويترك حتى يغلض
    يقدم مع الرز

    هذه وصفة مؤقته حتى نلقى طلبك
    وبالعافية
     
  10.   مشاركة رقم : 6    ‏2003-06-17
  11. لمياء

    لمياء مشرفة سابقة مشرف سابق

    التسجيل :
    ‏2002-10-08
    المشاركات:
    2,738
    الإعجاب :
    0
    سؤال :

    هل تجيد اللغة الانجليزية ؟ انا ممكن انقل طبخات للماسالا بالنجليزية
     
  12.   مشاركة رقم : 7    ‏2003-06-17
  13. لمياء

    لمياء مشرفة سابقة مشرف سابق

    التسجيل :
    ‏2002-10-08
    المشاركات:
    2,738
    الإعجاب :
    0
    Masala Dosa


    Ingredients:
    1 cup plain rice.
    1 cup parboiled rice.
    1/4 cup white udad dal.
    1/2 tsp. methi (fenugreek) seeds
    1 /2 tsp soda bi carbonate
    1/2 cup curds the batter.
    10-12 tsps. ghee or oil as preferred
    water for grinding

    Method:

    Wash the rices and dal together.
    Add plenty of water and methi seeds.
    Allow to soak for 7-8 hours or overnight.
    Rewash the rice by draining the water 2-3 times.
    Grind to a paste. Rawa-like grains should be felt in
    Add soda bicarb and salt and mix well.
    Keep aside in a warm place for 8-10 hours. Beat the curds well.
    Add to the batter, add more water if required.
    The consistency of the batter should be
    enough to thickly coat on a spoon when dipped.
    Heat the iron griddle or non-stick tawa well.
    Pour a spoonful of batter in the centre, spread
    with the back of the spoon to a thin round.
    Pour a tsp. of ghee or oil over it.
    Spread chutney spread over dosa.
    Place a tbsp. masala in the centre.
    Fold into triangle to cover masala.
    Remove with spatula when crisp.
    Serve hot with chutney and/or sambar.


    For masala:

    Ingredients
    2 large onions in vertical slices
    2 large potatoes boiled and peedled
    4-5 green chillies
    1 tbsp. chopped coriander
    8-10 cashews halved
    1/2 tsp. each udad dal, cumin & mustard seeds
    2 tbsp. oil
    1/4 tsp. turmeric
    salt to taste

    Chop potatoes coarsely. Chop green chillies.
    Heat oil, add cashews and brown lightly.
    Add dal, seeds and splutter.
    Add chillies and onions. Fry till tender.
    Add turmeric, salt, potatoes, coriander.
    Mix well.



    Chutney spread:

    1/2 cup grated coconut 4 red chillies or 1 tsp. red chilli powder
    1 long bean tamarind
    2 flakes garlic
    1 tbsp. groundnuts
    salt to taste

    Grind all ingredients together to form a firm chutney. Use very little water.


    Makes:10-12 dosas of 7 " diameter
    Shelflife: Batter: 3 days in refrigerator
    Chutney:2 days in refrigerator
     
  14.   مشاركة رقم : 8    ‏2003-06-17
  15. لمياء

    لمياء مشرفة سابقة مشرف سابق

    التسجيل :
    ‏2002-10-08
    المشاركات:
    2,738
    الإعجاب :
    0
    .......
     
  16.   مشاركة رقم : 9    ‏2003-06-18
  17. بنت الشمس

    بنت الشمس عضو نشيط

    التسجيل :
    ‏2002-12-08
    المشاركات:
    354
    الإعجاب :
    0
    تحياتي

    مسالا دوسا لو ضروري تشتي تعرفها بسالك وحده هنديه بس اصبر شويه
     
  18.   مشاركة رقم : 10    ‏2003-06-27
  19. نجم اليمن

    نجم اليمن عضو نشيط

    التسجيل :
    ‏2003-04-28
    المشاركات:
    444
    الإعجاب :
    0
    يا جماعه ضروري ضروري نطبخ اليوم ماسلادوسا ... هيا اليوم ما منكن فايده ما تعرفين الا للسلته والهريش عيب عليكن ...
    ..
    :) بس بيني وبينكن عادكن احسن مننا احنا ما نعرفش حتى للبيض المقلي بالبطاط فوق التانكي ...
    إذا من الممكن تدلوني على كيفية قلي البيض بالبطاط فوق التانكي ...

    ...
    ..
    .
     

مشاركة هذه الصفحة