سمك بالبطاطس بالفرن

الكاتب : وفاء الهاشمي   المشاهدات : 923   الردود : 3    ‏2003-01-31
      مشاركة رقم : 1    ‏2003-01-31
  1. وفاء الهاشمي

    وفاء الهاشمي مشرف سابق

    التسجيل :
    ‏2001-12-24
    المشاركات:
    8,130
    الإعجاب :
    0
    المقاديــــر :-

    * كيلو سمك صحيح وغير مقطع
    * نصف كوب زيــت
    * رأس ثوم
    * كيلو بطاطـس
    * 3 طماطم مقطعة حلقات
    * فلفل أخضر ( بسباس قرون أخضر )
    * ليمون حافظ مقطع حلقات
    * ملعقة طعام كمون بودر
    * ملح / فلفل اسود / حار أحمر بودر أو معجون


    الطريقــــــة :-

    * ينظف السمك ويوضع صحيح حيتان طبعآ صغيرة ويملح

    * يقشر الثوم ويفرم مع ملح ويخلط بالكمون والفلفل والحار الأحمر

    * تقشر البطاطس وتقطع حلقات سميكة نوعآ ما وتملح

    * يوضع الثوم مع البهارات في صينية صغيرة ويضاف اليه الزيت
    ويقلب ثم يدهن به السمك من الداخل والخارج.

    * تقلب قطع البطاطس في باقي الثوم والبهار وترص البطاطس فـي
    صينية الفرن ويرص فوقــه السمك وعليه حلقات الطماطم زالفلفل
    الأخضر وحلقات الليمون .

    * تخبز في الفرن حار ثم تهدآ الحرارة قرب النضج حتى يحمر الوجه .



    وبالهناء والشفاء للجميع
     
  2.   مشاركة رقم : 2    ‏2003-02-01
  3. وجع الصمت

    وجع الصمت عضو متميّز

    التسجيل :
    ‏2002-07-14
    المشاركات:
    1,354
    الإعجاب :
    0
    تسلمى غاليتى وفاء

    والسمك بالفرن أكيد أحسن من اللى فى الزيت الف مرة (عشان ننحف شوى )

    بس لى سؤال غاليتى

    ماهو البكاكش

    وماهو الليمون الليمون حافظ صاروا سؤالين

    ولكى جزيل الشكر
     
  4.   مشاركة رقم : 3    ‏2003-02-02
  5. T.®.E.X

    T.®.E.X مشرف سابق

    التسجيل :
    ‏2002-11-16
    المشاركات:
    3,544
    الإعجاب :
    0
    امــــــــــــوت واعرف ايش البكاكش ؟؟ لا تكون البطاطس بس غلاطانه , يالله لو تكون البطاطس راح اموت من الضحك ...
     
  6.   مشاركة رقم : 4    ‏2003-02-04
  7. وفاء الهاشمي

    وفاء الهاشمي مشرف سابق

    التسجيل :
    ‏2001-12-24
    المشاركات:
    8,130
    الإعجاب :
    0
    أختي وجع الصمت
    بالنسبة لليمون الحافظ هوالليمون العادي
    ونحن في اليمن نقول علية لبمون حافظ .

    بالنسبة للسؤال الثاني لقد عدلت الخطآ .

    تحياتي
     

مشاركة هذه الصفحة