الى اخي ابو مقــصــــــــــــــــــو

الكاتب : بنت الحمداني   المشاهدات : 1,139   الردود : 13    ‏2007-11-20
      مشاركة رقم : 1    ‏2007-11-20
  1. بنت الحمداني

    بنت الحمداني مشرف سابق

    التسجيل :
    ‏2006-10-11
    المشاركات:
    31,719
    الإعجاب :
    4
    سلاااااااااااااااااااااااااااااااام

    اليك اخي ابو مقصو ولكل من يشتي الزربيان العدني بطريقتي :M1:

    2 كيلو لحم بالعظام قطع متوسطةالحجم
    4 / أكواب أرز بسمتي4 / حبات بصل متوسطة الحجم
    خمس حبات بطاطس مقشره
    ثوم الكمية حسب الرغبة/ 3 اكواب زباديزيت / سمــن /ملح / بهارات مطحونه بهارات صحيحة : هيل – قرنفل- كمون فلفل اسودصباغ الارز صفراء
    الطريقه :
    تجيب راسين او ثلاث روس بصل وتقطعه شرايح وتقليه بالزيت لما يصفر لونه وتطفي عليه النار
    تجيب صحن وتحط البهارات كلها الي ذكرتها من حويج وفلفل وهيل قرفه مطحونه وكمون وثوم والزبادي والملح في دا الصحن
    تجيب اللحم وتحوجه بدا الحويج
    وتخليه منقوع بدا الحويج لمده ساعه تقريبا
    وبعد كدى تجيب الرز بعد ما تصفيه من الماء وتفوره على النار لما يفور قليل
    تنشله من الماء زي المعكرونه بالظبط
    بعد كدى تجيب طست كبير >> قدر كبير يعني :M1:
    وتحط فيبه بعض البصل المقلي الي بالزيت وقرفه عود وهيل وزيت قليل من حق البصل
    وتحط بعدين اللحم في الطست فوق دا كله وتجيب البطاط وتحوجه من نفس حويج اللحم المتبقي وتحطه مع اللحم وتجيب الرز وتحطه بالتدريج وتجيب
    البصل تحطه في الوسط مع زبيب لو متوفر
    وتجيب الرز الباقي وتغطيه وتسكب الصبغه فيبه
    وتقفله بقصدير
    وخليه لمده ساعه ونصف تقريبا ساعه
    وبالهناء والشفاء
    شوف دي طريقتي اني قلتها لك ما حبيتش اجيب لك من جوجل لو حبيت انك تاخده من جوجل تقدر تجيبه بس دي اسهل :M1:

    لو ما فهمت بالله قلي بحاول اجيب لك بطريقه تانيه اسهل :p
     
  2.   مشاركة رقم : 2    ‏2007-11-20
  3. قصــــي

    قصــــي عضو

    التسجيل :
    ‏2007-10-10
    المشاركات:
    33
    الإعجاب :
    0
    تثبييييييييييييييييييييييييييت

    موضوع إبداعي :M1:
     
  4.   مشاركة رقم : 3    ‏2007-11-20
  5. قصــــي

    قصــــي عضو

    التسجيل :
    ‏2007-10-10
    المشاركات:
    33
    الإعجاب :
    0
    الطريقة مفهومة تماما

    جوعتيني من الطريقة بس :D

    طيب اسمعي .. لو أزيد الثوم شويتين تتوقعي يطلع حلو

    يعني 8 أفصاص مش كثير

    لأني أموت في الثوم

    واسالك سؤال .. تعرفي الهلوى؟؟
     
  6.   مشاركة رقم : 4    ‏2007-11-21
  7. بنت الحمداني

    بنت الحمداني مشرف سابق

    التسجيل :
    ‏2006-10-11
    المشاركات:
    31,719
    الإعجاب :
    4
    الحمد الله انها سهله حسبتني لخبطت في توضيح الطريقه بالله جربه وقلي تمام :M1:

    اما الهلوى ايوه اعرفه دا من السوجي >> السميد




    المقادير :

    1. نص كيلو سوجي (سميد)
    2. وزيت
    3. هيل
    4. صباغ اصفر ( حق الارز )
    5. ربع كيلو سكر
    6. زبيب
    7. لوز
    8. جوز الهند مبشور
    الطريقه :
    1. تسخن الزيت الى ما يكون حامي ساخن يعني
    2. يوضع السوجي فوق الزيت ويقلب الى ان يتغير لونه للاحمر او البرتقالي
    3.ثم تضع عليه الماء الى ما يتغطى السوجي تماما( لا تخلي الماء يزيد اكثر فوق السوجي مباشره ويكون الماء مخلوط بالصباغ الاصفر حق الارز ) ..
    4. تضع السكر على الخليط وهو فوق النار وبعدها مباشره تحط الزبيب واللوز وتقوم بتنقيص درجه الحراره ( النار الي تحت الطبخه ) .
    5. بعد كل دقيقه قوم بتحريك الخلطه الى ما تتأكد من تبخر الماء كاملا
    اطفئ النار وحط الهلوى في وعاء صحن
    6.رش فوق الهلوى جوز الهند


    وبالهناء والشفاء يا اخي قصي :p
     
  8.   مشاركة رقم : 5    ‏2007-11-30
  9. وحش الليل

    وحش الليل عضو

    التسجيل :
    ‏2007-10-24
    المشاركات:
    132
    الإعجاب :
    0
    شكرا على وصفة الزربيان

    لكن لم أفهم هل اللحم نخليه يفور بين الماء قبل مانحط الرز

    ولا نحط اللحم والرز ونخليهم يفوروا مع بعض
     
  10.   مشاركة رقم : 6    ‏2007-11-30
  11. وحش الليل

    وحش الليل عضو

    التسجيل :
    ‏2007-10-24
    المشاركات:
    132
    الإعجاب :
    0
    شكرا على وصفة الزربيان

    لكن لم أفهم هل اللحم نخليه يفور بين الماء قبل مانحط الرز

    ولا نحط اللحم والرز ونخليهم يفوروا مع بعض
     
  12.   مشاركة رقم : 7    ‏2007-12-01
  13. بنت الحمداني

    بنت الحمداني مشرف سابق

    التسجيل :
    ‏2006-10-11
    المشاركات:
    31,719
    الإعجاب :
    4
    لا اخي حط اللهم مع الرز وخليه ينضج مع بخار لو غطيته بينضج بالبخار

    وشكرا لك انها اعجبتك :)
     
  14.   مشاركة رقم : 8    ‏2007-12-02
  15. التبع اليماني

    التبع اليماني قلم ماسي

    التسجيل :
    ‏2007-05-18
    المشاركات:
    11,454
    الإعجاب :
    0
    هههههههههههههههههههههههه
     
  16.   مشاركة رقم : 9    ‏2007-12-02
  17. بنت الحمداني

    بنت الحمداني مشرف سابق

    التسجيل :
    ‏2006-10-11
    المشاركات:
    31,719
    الإعجاب :
    4
    ههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
    غلطه مله غلطه يا شيخ :D

    اقصد اللحم :D
     
  18.   مشاركة رقم : 10    ‏2007-12-03
  19. ابورغد

    ابورغد قلم ذهبي

    التسجيل :
    ‏2005-12-18
    المشاركات:
    6,823
    الإعجاب :
    0
    يا بنت الحمداني جبتيلي الجوع

    وريقي الأن ناشف :D
     

مشاركة هذه الصفحة