عمل مرق لحمه -خاص بي

الكاتب : الرهينه   المشاهدات : 2,378   الردود : 17    ‏2005-07-23
      مشاركة رقم : 1    ‏2005-07-23
  1. الرهينه

    الرهينه قلم ذهبي

    التسجيل :
    ‏2004-12-30
    المشاركات:
    8,294
    الإعجاب :
    9
    بسم الله الرحمن الرحيم

    كيفكووووووووووووووووووم

    المهم نخش في الموضوع على طول

    مشهور عني ويعرف هذا القاصي والداني والرايح والراجع
    اني طباخ متمرس ومتمترس في المطبخ
    -وصله يجب ذكرها لارضاء الغرور -

    بعد مليون محاوله لعمل مرق لحمه او دجاج طبعا ماتفرق عندي لان الطعم بيكون واحد
    هذه المحاولات كانت في رمضان عندما طردنا الشغاله
    وكان سبب الطرد ............. مش وقته

    ايوه

    وين وصلنا

    المرق

    اولا المقادير :-
    1-كيلو لحم اي نوع بس مايكون خنزير لا سمح الله - واصحاب الصين يبطلوا الضفادع
    2- بصلتين متوسطتي الحجم --بصل احمر مش ابيض حق السلطه -كما ها قاقلتوا
    3- نص حبه طماطم متوسطه
    4- وهذا الاهم الثومه -- اعملوا ثومه على قد ماتقدروا -يعني يكفي 6او 7 فصوص ثوم
    طبعا انا اعمل 15 فص -لاني مولع ثومه .
    5- كمون وفلفل اسود مدقوق وهرد (مش عارف ايش يسموه هنا ) كركر او كركدن والله نسيت
    او بهارات مخلوطه --
    6- حبتين بطاط متوسطة الحجم
    7-حبتين كوسه طول كل واحده 12 سم
    8-حبه بيبر (فلفل رومي ) متوسطة الحجم
    9-قرن بسباس حراق ---طبعا هذا لموالعة الحراق .+ كزبره حسب الذوق
    10- لتر ونصف ماء صافي وتحطه على النار لكي يغلي .

    ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
     
  2.   مشاركة رقم : 2    ‏2005-07-23
  3. الرهينه

    الرهينه قلم ذهبي

    التسجيل :
    ‏2004-12-30
    المشاركات:
    8,294
    الإعجاب :
    9
    ثـانيــــــــــــــا

    الطريقه:-
    نقطع البصل قطع صغير - ونقطع كمان الطماط ونقشر البطاط ونقطع راس وذيل الكوسه
    ونبعد قبعة الفلفل الرومي - وندق الثومه بالهاون مع حبتين هيل وحبتين زر (قرنفل ).
    ونحطهم على جنب
    ...
    نغسل اللحم غسلا مبرحا حتى تستغيث
    نجهز كل البهارات جنبنا -- طبعا البهارات المقادير حسب الذوق
    ...
    الان مع الطبخ
    نضع زيت في القدر حق الطبخ ونضعه على النار
    حتى يسخن جيدا (كيف تعرف انه سخن -- تطش فيه قطرة ماء لو عمل تشششششششش
    معناها ساخن ).
    ارمي البصل فقط فيه
    وقلبيه جيدا ... وماتتعبيش ... ومن ثم ضيف عليه الثومه والهيل والزر اللي دقيتهم بالهاون
    بيطلع لك رائحه ...مممممممممممممم ياسلام
    ...
    الان يحق لك ان تضيف قطع الطماط الصغيره على طول
    وبعدها تقلب قليلا ثم تضيف كل البهارات التي جهزتها وتزيد شوية زيت
    تقلب لمده 45 ثانيه ...بالضبط
    ومن ثم تضيف اللحمه ويستحسن وجود عظم مع اللحمه .. بيطلع المرق سبيشل
    تقلب اللحمه حتى يصير لونها اصفر مائل الى البني
    وتظل تقلب وتقلب
    طبعا طريقة التقليب هنا مهمه وهي كما يعمله عامل البناء في تقليب خلطة الاسمنت
    المهم

    قلبنا اللحمه تمام .....طبعا نخلي اللحمه 10 دقائق بين الخلطه ونقفل القدر ونروح نعمل
    شاهي عشان نركز في العمليه لاني الاتي هو المهم
    .....
    نرجع للحمه
    نفتح القدر .. ونضيف البطاط المقشور (بدون تقطيع بليز ) ثم الكوسه بدون قشر
    ثم البيبر .
    نقلب لمدة دقيقتين
    ...
    ثم نضيف الماء المغلي على الطبخه
    ونتاكد من الماء كافي وهذا يعود لكمية اللحمه وكمية المرق اللي بتعمله
    وكلما قلة كمية المياه كلما اصبح المرق مركز وحالي .

    ثم نضيف الملح وهذا طبعا حسب الذوق
    ونضيف البسباس الاخضر الحراق ( لاتقطعه ولاشيء خليه زي ماهو ) .
    ونغطي القدر ونروح نشرب شاهي ونتفرج التلفزيون بينما .
    .....

    اللهب :- بعد ان نضيف الماء ونضبط البتاتيع .. نخلي النار قويه ولمدة 20 دقيقه
    بعد ذلك نخفض النار الى متوسطه ونترك الطبخه لمدة 20 دقيقه اخرى

    .....

    وبعدين نشوف
    نجحت اللحمه والا لا .... هذا وشطارتك في شراء اللحمه



    اتمنى ان المرق عجبكم

    متأكد انه بيعجبكم اكثر من يدي
    لكن ايش نسوي ماباليد حيله
    نصيب حجة المستقبل ان شاء الله




    اوبهو ا تنسوا الكزبره قبل ماتحطوا الماء بشويه

    الله يخليك يادليما ذكرتني بالكزبره
     
  4.   مشاركة رقم : 3    ‏2005-07-23
  5. حنان محمد

    حنان محمد كاتبة صحفية مشرف سابق

    التسجيل :
    ‏2004-08-28
    المشاركات:
    15,384
    الإعجاب :
    0
    طباخ بريمو
    من الوصف بس اشتهيت أشرب المرق
    أن شاء الله أجربه واقولك على النتيجة
    تسلم الأيدي
     
  6.   مشاركة رقم : 4    ‏2005-07-23
  7. الرهينه

    الرهينه قلم ذهبي

    التسجيل :
    ‏2004-12-30
    المشاركات:
    8,294
    الإعجاب :
    9


    مشكوووووووووووووووووووووره يا اميره على المرور


    جربي المرق بيعجبك موت

    انا بعد ماجربته
    فكرت اني اعمل ايسكريم ابو عود بطعم المرق


    تحياتي
     
  8.   مشاركة رقم : 5    ‏2005-07-23
  9. المصريه

    المصريه قلم ذهبي

    التسجيل :
    ‏2005-06-08
    المشاركات:
    5,733
    الإعجاب :
    0
    ان شاء الله نجرب ونشوف يا شيف تليم

    ولو ان الطريقة فيها بسباس (فلفل) :eek:

    بس مش مهم ممكن نستغنى عنه


    و

    شكرا
     
  10.   مشاركة رقم : 6    ‏2005-07-23
  11. الرهينه

    الرهينه قلم ذهبي

    التسجيل :
    ‏2004-12-30
    المشاركات:
    8,294
    الإعجاب :
    9

    شوفي يابنت الناس

    ياتاخدي الجمل بما حمل ياتسيبي
    في حد غيرك عاوزه

    خخخخخخخخ

    سوري انسه
    شوفي البسباس نضعه هنا لاضافة نكهة حراقه لكن بشكل بسيط

    لاتقومي بتقطيعه
    ولكن ضعيه كما هو

    وااذا اردتي بعد ربع ساعه

    اخرجيه من القدر

    والله والله

    بتاكلي صوابعك بعد الاكله دي

    ــــــــــــــــــــ

    لو في مجال بعدين ممكن اعلمكم كيف تعملوا الشاهي الاحمر والشاهي بالحليب

    على طريقتي


    طريقة تحفففففففففففففففففففه طحن
     
  12.   مشاركة رقم : 7    ‏2005-07-24
  13. المصريه

    المصريه قلم ذهبي

    التسجيل :
    ‏2005-06-08
    المشاركات:
    5,733
    الإعجاب :
    0
    [grade="00008B FF6347 008000 4B0082"]
    الشاى كمان ليه طريقة طيب[/grade]:eek:

    ولك خالص التحية
     
  14.   مشاركة رقم : 8    ‏2005-08-04
  15. وفاء الهاشمي

    وفاء الهاشمي مشرف سابق

    التسجيل :
    ‏2001-12-24
    المشاركات:
    8,130
    الإعجاب :
    0
    ههههههههههههههها
    هذا المرق فقــط أخذ منك صفحتـــين
    كيف لما تكتب لنا الزربيان كم صفحة
    يأخذ معك ..

    المهم شكرآ لمشاركتك و طريقتــــك السهلـــة
    في إجراح المرق .. اقصد طبخ المرق ولاتحرمنا
    من مشاركاتك المطبخية ...

    مع التحيات
     
  16.   مشاركة رقم : 9    ‏2007-09-22
  17. الرهينه

    الرهينه قلم ذهبي

    التسجيل :
    ‏2004-12-30
    المشاركات:
    8,294
    الإعجاب :
    9
    للرفع


    عشان يستفيدوا منه عضوات المجلس اليمني







    سلام :)
     
  18.   مشاركة رقم : 10    ‏2007-09-22
  19. الرمش الظليل

    الرمش الظليل قلم ذهبي

    التسجيل :
    ‏2005-04-12
    المشاركات:
    9,160
    الإعجاب :
    0
    الله يعطيك العافية بس ليش مافيش صور كنا شفنا كيف شكل المرق حقك:)

    على العموم .. ماحب المرق واللحمة يعني ماقدر اقولك بجرب الطرقه :eek:
     

مشاركة هذه الصفحة